perjantai 28. elokuuta 2015

Mekaaninen! Istutuskone PM60

Ei letkuja, ei sähköjohtoja. Vain kiinnitys kaivinkoneen puomiin, täyttö ja istutustyön aloitus. Ajatuksena yksinkertainen, mutta vaati paljon testejä ja muutostöitä.

Risutec PM60 on noin 550 kg painava istutuskone. Taimimäärä on nimen mukaan 60 kappaletta kuusen tai männyn taimea. Periaatteessa koivunkin istutus onnistuu, jos taimi on alle 20 cm korkea. Tämä istutuskone on rakennettu kaivinkoneen omistajille, jotka haluavat tehdä työtä omissa metsissään tai urakoida pieniä alueita. Koneessa on kaksi säädettävää kohdetta, muuten työtahti- ja tapahtuma on kuljettajasta kiinni. Laite on saatavana myös erilaisilla kiinnityksillä

Mättään tekeminen tapahtuu normaalia totutusta kauempana. Jos halutaan istuttaa  menetelmällä mätäs- istutus, pitää kone kääntää suoraan joka kerta mättään tekemisen jälkeen. Nopeampi keino tottuneelle istuttajalle onkin mätäs-mätäs 5-6 kertaa, sitten istutus-istutus. Tällä menetelmällä konekin on vamiina oikeassa asennossa, jossa kuljettaja näkee telat ja etenemissuunnan. Koneella on myös tehty erittäin kivistä kohdetta, mutta kivisyys aiheuttaa  työn hidastumista. Koneen hinta on määritetty ostajaystävälliseksi, laitteen voi hankkia Risutec Oy:stä tai AF- Parts . Koneen rakenne on suojattu oikeudellisesti, kuten muutkin Risutec Oy:n tuotteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti