lauantai 13. tammikuuta 2018

Tukkimiehentäin uhka kasvaa, varaudu torjuntaan!

Tukkimiehentäi viihtyy tuoreella hakkuunjälkeisellä aukealla. Tuhot tulevat varmasti lisäntymään, ei niinkään ilmaston lämpenemisen vuoksi vaan välillisesti metsissä tapahtuvien tuhojen vuoksi.  Talvella 2018 Itä- Suomessa esiintyvät tykkylumituhot tulevat vaatimaan runsaita päätehakkuita ja vaikean hakkuutyön takia maahan jää runsaasti oksatähdemassaa sekä kantoja.


Tukkimiehentäi viihtyy kantojen läheisyydessä. Uudisalalla on aina kantoja, joten niiden välttäminen mätästäessä tai koneistutuksesssa ei onnistu. Kivennäismaa taimen ympärillä on tärkeä tapa vähentää riskiä, tukkimiehentäi ei liiku mielellään kivennäismaassa. Alla oleva kuva on esimerkki siitä miten ei pitäisi istutusta tehdä, nyt taimen kimppuun pääsee kiviä myöden!

Taimitarhoilla tehtävä torjunta- aineen lisäys saattaa normaalitilanteessa  hyvinkin riittää. Paras varmistus on kuitenkin lisätä torjunta- aine (tässä tapauksessa Karate Zeon 1% liuos) istutuksen yhteydessä. Ainoana maailmassa Risutec- istutuskoneissa on tukkimiehentäin torjunta- laite. Siinä torjunta- aineen vaikutus on pisin mahdollinen- käsittely tehdään istuttaessa turvallisesti- käyttäjälle ja ympäristölle.

Lisätietoja:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti